За да не се охарчат за електроуреди, живеещите в новите кооперации правят тази врътка

1637341541-thumb-1920x1080-163247987030872

Съседи правят партия за евтини перални. С двойно по-ниска цена, отколкото е в магазина, излиза машината, ако се купи от склад на едро от чужбина. Това показа проучване, направено от „Телеграф“.

Затова собственици на жилища в новостроящи се кооперации се обединяват за поръчка, внасят си ги наведнъж и им излиза на промоция.

Оферти
Сред офертите е пералня за 198 евро от Испания. Цената е за една машина, ако се купят 50 броя. Стойността й в магазин в Испания на дребно е 335 евро. Други търговци държат да се платят наведнъж само 10 броя. Става дума за топмарки, които не се продават в нашите вериги за техника.Има също хладилници и печки с 200 евро надолу от цената им в магазина. Идват от складове от Испания, Франция, Германия. Те са нови, неразопаковани и в палета. Хладилници и сушилни има за по 100 евро от Германия.

Някои от предлаганите марки оттам се продават и у нас, но по-скъпо. В магазините цените на тези електроуреди са със 100-200 евро нагоре. Ако искате да купите уред от България с цена на едро, може да се включите в кампанията на асоциацията „Активни потребители“ за колективна покупка на климатици.

Записването е безплатно, а участието не е обвързващо. Едва след получаване на офертата ще решите дали да закупите устройството при условията на груповата покупка, уточниха от асоциацията. До момента има 594 човека, които имат интерес да купят заедно климатик. Идеята е да получат по-добра цена, като колективната покупка ще им осигури около 20 на сто намаление.

Условия
Освен да ги купите накуп, условия на повечето търговци от чужбина е да не живеете в страната, от която са уредите. В Германия например има български склад, в който всеки месец се доставят нови перални, сушилни и хладилници. Те са от различни известни марки. Не се продават в Германия, можете да ги купите само ако ги поръчате за друга държава, уточниха търговците.Постоянно получаваме всеки месец доставки по 8 камиона микс от хладилници, перални, сушилни, допълниха предприемачите. Някои български магазини за електроуреди също зареждат от складове в чужбина. Снабдяването е от различни европейски страни.

Един от доставчиците на родните търговски обекти уточнява, че е компания от Франция, която продава големи и малки домакински уреди и телевизори. „Продуктите идват директно от производителите, което ни позволява да ви предложим най-добрите цени и реални гаранции“, обясниха търговците.