Бомбастична новина за Кубрат Пулев и световен шампион

16822252081

Българският боксьор Кубрат Пулев може да се изправи срещу Тайсън Фюри, който е актуален световен шампион във версия WBC на свръхтежката категория.

Бомбастичната новина беше съобщена във „Фейсбук“ от специализираното издание „Boxing TV“. Според информацията, Кобрата и Циганския крал са пред финализиране на преговорите за мач между двамата, който да се проведе на 17 юни.

Мястото на битката още не е уточнено, но най-вероятно ще домакин ще бъде Абу Даби (ОАЕ). Както е известно, на 29 април Тайсън Фюри трябваше да проведе мач с Олександър Усик за обединяване на световните титли във всички версии. Украинецът е носител на шампионските пояси на WBA (Super), IBF, WBO, IBO и този на сп. „Ринг“.Този мач обаче пропадна, тъй като Фюри и Усик не успяха да се споразумеят за разпределението на хонорарите от мача. От екипа на украинския боксьор хвърлиха вината върху Циганския крал, който постоянно променял изискванията си.

34-годишният Тайсън Фюри няма загуба на професионалния ринг. В 34 мача той има 33 победи и едно равенство (срещу Дионтей Уайлдър през 2018 г.).

За 41-годишният Пулев това е ще е трети шанс да се бие с актуален носител на световна титла. През 2014 г. той загуби с нокаут от Владимир Кличко в мача за титлите на IBF и на сп. „Ринг“. Шест години по-късно беше нокаутиран от Антъни Джошуа, който защитаваше шампионските си пояси на WBA (Super), IBF, WBO, и IBO. През миналото лято Кобрата отстъпи на Дерек Чисора след съдийско решение в битката за вакантната титла на WBA, която след това Чисора загуби в мач срещу Тайсън Фюри.

На професионалния ринг Кубрат Пулев има 3 загуби в 32 мача. Любопитното е, че на 27 октомври 2018 г. Кобрата победи братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи. Мачът се проведе в София, а Пулев стигна до успеха в 12 рунда след съдийско решение.