Ситуацията е драматична, Борисов спешно събра ГЕРБ и..

бойко борисов 1

„Въпреки драматичните числа, проектобюджета съдържа скрити дефицити – разходите за образование са ограничени. Същото се случва с разходите за здравеопазване. Намаляват разходите за социални помощи. Инвестициите по националния бюджет са на санитарния минимум“, това заяви Деница Сачева по време на брифинг на ГЕРБ. „За първи път правителството е с най-високата прогноза. Справянето с такъв дефицит ще бъде изключително трудно. Свиването на дефицит, без да се искат данъци, ще бъде труден“, допълни тя.

Според нея трябва или да се вдигнат данъците или да се отложи влизането в еврозоната.

БЛИЦ припомня, че в петък служебният премиер Гълъб Донев заяви, че внася бюджет с 6,4% дефицит. Това ще доведе до още 13,7 млрд. нов дълг.

„Две години веселата компания на промяната поръчваше и сега дойде сметката. Както дядо ми казваше: „Иху-иху и накрая тихо“.

Не го казваме за първи път. Чухте колко драматична е ситуацията и тя няма лесни решения. Могат да бъдат намерени само ако има голямо мнозинство в парламента.

Ситуацията е драматична. Разходите се увеличават с милиарди и ЕК каза да не правим повече дълг. Бюджетът беше тотално издънен и ще се стигне до теглене на нов дълг“, посочи Делян Добрев.