Как убиецът на Милен Цветков пипна внезапно К-19 и защо отхвърлят исканията за нов тест

1587790292-clipboard02

Кристиан Николов, който уби Милен Цветков в ужасяваща катастрофа, яхнал джипа на майка си, отложи поне с 2 месеца окончателната си осъдителна присъда.

В деня, в който се навършиха 3 години от нелепата кончина на Милен Цветков, убиецът му Кристиан Николов изненадващо не се яви на финалното заседание на ВКС. Върховните магистрати трябваше да вземат решение дали потвърждават 3-годишната присъда за Николов, произнесена на по-долните съдебни две инстанции, или да отменят наказанието и да върнат делото за ново преразглеждане на долните инстанции.

Оказва се обаче, че Кристиан се е „заразил“ с коронавирус, при това няколко часа преди финалното разглеждане на присъдата му. Неговият адвокат Михаил Таков е изпратил положителен тест за COVID-19 в деловодството на ВКС с твърдението, че е от клиента му, в 17 ч. на 18 април.

От прокуратурата обаче с право са се усъмнили в истинността на диагнозата, тъй като Николов не е карантиниран.

Прокурорът Борислав Джамбазов настоява да бъде направен нов тест на Николов в присъствието на вещи лица. Настояването му обаче срещна яростната съпротива на скъпо платения адвокат на обвиняемия, пише в. „Уикенд“.

В крайна сметка съдиите от ВКС бяха принудени да отложат делото с цели 2 месеца. Финалното заседание по шумното дело е насрочено за 22 юни.

Покрусените близки на Милен Цветков не крият, че са очаквали такава развръзка на делото. Те смятат, че адвокатите на Николов умишлено протакат процеса, за да отложат колкото е възможно по-дълго във времето влизането в затвора на милионерския син.

Най-вероятно и на заседанието, насрочено за 22 юни, пак ще има някой болен – я Кристиан, я някой от адвокатите му…, пророкуват мрачно близките на Милен Цветков.

Към днешна дата Николов е под домашен арест в дома на майка си в идеалния център на София. Когато получи окончателна присъда от нея ще бъдат приспаднати дните, в които джигитът е прекарал в ареста, както и времето, в което е бил под домашен арест.

Всеки два дни в луксозния му дом, му осигуряват по 1 ден по-кратък престой в зандана.