Мъри се оказа пророк: Загърбиха негово предупреждение и Левски си изпати. Феновете бесни

станимир стоилов мъри

Напусналият Левски Станимир Стоилов отдавна предупредил, че Ивелин Попов не трябва да изпълнява дузпи. Още преди около месец вече бившият треньор на „сините“ наредил пред всички в съблекалнята, че на Попето може да бъде поверен 11-метров наказателен удар само при положение, че отборът води с 2-3 гола разлика, пише Блиц Спорт.

И ако на „Герена“ бяха послушали Стоилов, в неделя може би щяха да ликуват срещу ЦСКА. Попето обаче се превърна в грешник за Левски, изпускайки дузпата в 90-ата минута. След издънката му Елин Топузаков се извини на „синя“ България.„Ако има отговорен за изпуснатата дузпа, това съм аз, защото определих Ивелин Попов да изпълни. Всеки може да изпусне, аз съм определил Ивелин да изпълни“, обясни треньорът на Левски.

Топузаков е дал шанс на Попов да се реваншира за пропуска от бялата точка срещу Славия и да се превърне в герой в очите на „сините“ фенове, но той отново се провали, показвайки, че има слаба психика.

Интересното е, че и дузпата срещу „белите“ през ноември Попето изпълни по същия начин, насочвайки топката към долния десен ъгъл на вратаря. Тогава Светослав Вуцов спаси и Славия спечели на „Герена“ с 2:1, а сега и Густаво Бусато разплака бившия капитан на националния ни отбор.