Нинова взриви НС с думи за отрязани ръце и коалицията на джентълмени

корнелия нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова взриви Народното събрание малко след като бяха предложени кандидатурите за шеф на парламента. В началото на заседанието Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС отново предложи кандидатурата на Желязков, когото тя представи като добър юрист и администратор.

От страна на „Възраждане“ Искра Михайлова предложи отново адвокат Петър Петров.

Нинова определи решението за ротационен принцип на шеф на НС като противоконституционно.

„Честито на Никола Минчев, ще бъде шеф на НС през лятната ваканция“, поясни Нинова. По думите ѝ ситуацията е сложна.

„Тази сложност не означава, че трябва да се нарушава Конституцията, каза още тя.

„Един представител на ПП, бивш представител на БСП, беше казал „По-скоро ще си отрежа ръката, отколкото да подкрепя ГЕРБ“, каза тя и напомни и подобни думи от представител на ГЕРБ, който също е искал да си реже ръката, ако подкрепи ГЕРБ.

Какво е това желание да се лишавате от крайници. Какво е това нещо – Коалиция на джентълмени с по една ръка. Изборът на председател обаче върви с уйдурми за законодателната програма. „, каза Нинова.

Тя каза, че тази законодателна програма не е финансово изчислена и няма как да бъде подкрепена без бюджет. Къде ви е бюджетът за законодателната промяна, значи не ви интересува народът, който не ви интересува. Кого залъгвате, че правите законодателна промяна без правителство. Кого залъгвате. ПП промяна или статукво сте, попита Нинова. Фарс е, че се прегърнахте с тези, които вкарахте в затвора.

Накрая Нинова заяви, че БСП няма да подкрепи кандидатурата на Росен Желязков, защото тя е била свързана с наместването на интересите на ГЕРБ и ПП.