Ексклузивно! Десислава Атанасова разкри: Ще има лидерска среща между…

десислава атанасова

Имаме намерение да търсим по-големи мнозинства, защото за сериозна правосъдна реформа е необходима промяна в Конституцията, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тези договорки са част от един по-дълъг процес. Отчитайки, че колегите имат решения на техните национални органи, считаме че тези разговори трябва да продължат, че всъщност основната функция на всеки парламент е да излъчи правителство. Това заяви на влизане в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ.По думите й най-естествено е всички политически сили, които получат мандат за съставяне на правителство, да опитат да направят правителство.

Тя потвърди, че ще има лидерска среща между отделните политически сили. Според нея най-вероятно това ще стане, след като започнат консултациите при президента.„Активно ще се работи, още днес има среща с една от парламентарните групи и това е „Възраждане“, защото ние заявихме, и нашият лидер, че с всички парламентарни групи ще проведем разговори. Както и вчера казахме, имаме намерение да търсим по-големи мнозинства, защото за сериозна правосъдна реформа е необходима промяна в Конституцията“, добави Десислава Атанасова.