Цяла България говори за тях! Пловдивски спасители се грижат за самотната баба Елена

баба-пловдив

Петима служители на пловдивската пожарна се грижат за самотна старица от града. Кольо Кацаров, Георги Ганчев, Васил Жухов и Мартин Иванов от сектор „Специализирани оперативни дейности“ (СОД), както и оперативния дежурен Александър Колев са героите за 77-годишната Елена Павлова, предава Марица.

Възрастната жена е работила като учител в ОУ „Васил Коларов“ (сега Средно училище. Свети Константин-Кирил Философ“). Дълги години преподава математика и развива логическото мислене на своите възпитаници при решаването на сложни задачи, но формулата на живота за нея се оказва трудна. След пенсионирането си жената остава вдовица. Надеждата за по-добро бъдеще става причина единствения и син да потърси препитание в чужбина.

И макар, че се грижи за нея, майчиното сърце не иска да го тревожи, когато среща трудности. Преди месец покрива на къщата й поддава под напора на ураганния вятър и от него провисва ламарина. Жената подава сигнал на тел. 112 и на помощ е изпратен екип на сектор СОД. Спасителите и помагат. Човешкото им отношение става причина възрастната жена да ги търси при всеки случай на нужда или когато просто иска да усети сигурност. Всеки път, когато спасителите идват при нея, тя ги посреща, подпряна на двата си бастуна. Изпраща ги с топлина, благодарност и мъдрост, събрани от книгите, които не спира да чете и подрежда под рушащия се покрив на къщата й.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории