Зверство! Жестоко убийство смрази Айдемир, намесена е и жена

полиция

По искане на Окръжна прокуратура – Силистра съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 27-годишния Г.А. от село Айдемир. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за убийството на свой съселянин.

Досъдебното производство по случая започнало на 12 април 2023 година във връзка с намерено безжизнено тяло на мъж в дома му. От направената аутопсия станало ясно, че 42-годишният мъж е починал вследствие на закрита черепно-мозъчна травма. А предприетите действия по разследването показали, че той е станал жертва на тежко умишлено престъпление.

Установено било, че на 3 април жертвата и жена от селото влезли в конфликт, жената блъснала мъжа от колелото му и той паднал на земята. Докато се опитвал да се изправи към него се приближил обвиняемият Г.А.

Младият мъж му нанесъл удар с крак в областта на главата и гърдите, които довели до безпомощност на по-възрастния мъж. След като успял да се свести с помощта на свидетели на случката, 42-годишният се прибрал сам в дома си, където по-късно починал.

Г.А. бил привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 115 от НК и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение и. От днес той ще търпи най-тежката такава – „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Силистра подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.