Гордост! В свиреп мач на двойки: Българките прекършиха Дания за трета победа от 5 мача в Анталия

000

Женският национален отбор на България се наложи над Дания с 2:1 победи в последната си среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис турнира „Били Джийн Кинг къп“.

Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия.В решаващата среща на двойки Гергана Топалова и Лия Каратанчева победиха Ребека Мунк Мортенсен и Йохане Кристине Свендсен с 6:3, 3:6, 6:1 за 1:36 часа.

Преди това Лия Каратанчева разгроми Ребека Мунк Мортенсен с с 6:0, 6:0. Това беше четвърта победа от четири мача за Каратанчева на сингъл на турнира.

Гергана Топалова пък отстъпи пред №130 в световната ранглиста Клара Таусон с 3:6, 1:6 за 72 минути.

Така България завърши груповата фаза с три победи и две загуби. Националките се наложиха над Дания и Швеция с по 2:1, и над Хърватия с 3:0 и отстъпиха на Сърбия и Дания с по 1:2 победи.

Крайното класиране на България в групата ще бъде определено от срещата между Сърбия и Швеция.

При успех на Сърбия ще играем плейоф за класиране на финалите срещу втория в другата група. При победа на Швеция ще спорим за петото място в турнира.

България, с капитан Дора Рангелова, е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева.