Само в 7DniSofia.bg

Проблем: Свидетели и жертви треперят от ужас да дават показания срещу прокурорското синче

payimage-577198-1280x832

Прокуратурата има сериозен проблем по делата срещу прокурорския син Васил Михайлов, защото свидетелите треперят от него и ги е страх да дават показания. Това разкриха пред lupa.bg магистрати от Съдебната палата.

Сприхавият нрав на криминалната фигура, който е син на бившия вече прокурор Бисер Михайлов, плаши не само свидетелите, но и жертвите на тормоза му.Пострадалият от побоя в Созопол Петър Гюров, със счупен нос, отказа да бъде страна по процеса.

Именно това доведе до факта, че младият побойник получи само пробация и парична глоба.

100 часа безвъзмезден труд ще трябва да положи прокурорският син Васил Михайлов от Перник заради побой в Созопол през лятото на 2021 г.

Той сключи споразумение с районната прокуратура в Бургас.

Пробацията включва три мерки, уточни говорителят на районната прокуратура Зорница Щърбева. Първата е задължителна регистрация по настоящ адрес в Перник, явяване за подпис два пъти седмично при пробационен служител за срок от 1 година и 6 месеца. Втората мярка е задължителни пробационни срещи за същия период, а третата – 100 часа безвъзмезден труд в рамките на година.

Осъдените с тази мярка чистят градинки, метат улици и полагат труд в полза на обществото, без да им се плаща са това.

Какво точно ще работи прокурорският син, тепърва ще се уточни, обясниха от прокуратурата.

Припомняме, че Васил Михайлов бе привлечен като обвиняем за това, че на 31.08.2021 г., на алея в Созопол ударил с юмрук в областта на лицето на Петър Гюров, като умишлено му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в деформация на носа. Наложило се да му правят тотална реконструкция на носа, което причинило на пострадалия постоянно разстройство на здравето, посочват от обвинението.

От шубе потърпевшия отказа да има каквито и да е претенции към побойника от Перник.

Подобна е ситуацията и с другите потърпевши на агресията на Васил Михайлов. Обвнителите са убедени, че жертвите на младия хулиган са много повече, но те не са подавали сигнали от страх от евентуално отмъщение.

Прокурорският син от Перник е с 8 обвинения, извършени за 7 месеца след дузина сигнали за насилие срещу него.

Заради издънките на сина си, баща му Бисер Михайлов, който го определят като съвместен и справедлив обвинител, бе принуден да се оттегли от апетитната си работа като магистрат.