Важно! НОИ съобщи най-чаканата новина за великденските добавки

1666947439-shutterstock-645650875

Допълнителната сума към пенсиите в размер на 70 лева, с която да бъде осигурена подкрепа за Великден на българските пенсионери, ще започне да се изплаща от 11 април (вторник). От тази дата пенсионерите, които получават пенсиите си през пощенските станции, ще могат да получават от тях и еднократната допълнителна сума от 70 лв., съобщиха от института.Изплащането на великденска добавка става с отделен пенсионен запис и ще продължи до края на месец април т.г.

В случай че пенсионерът не успее да получи сумата в рамките на този срок, тя ще му бъде изплатена след поискване от териториалните поделения на Националния осигурителен институт.

Пенсионерите, които получават пенсиите си чрез банка или друг доставчик на платежни услуги, ще получат добавката под формата на допълнителен превод, като платежните им сметки ще бъдат заверени на 11 април 2023 г.Сумата от 70 лв. ще достигне до над един милион и две хиляди пенсионери, които получават пенсия, без добавките и компенсациите към нея, в размер до линията на бедност от 504 лв. включително. За тази подкрепа Министерският съвет прие решение, с което одобри допълнителен трансфер в размер на 72 милиона лева към бюджета на държавното обществено осигуряване.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории