Супер новина за Пламен Константинов преди мача на живот и смърт довечера на европейското в Полша! Една звезда се завръща…

7 Dni Sofia26.08.2017
национали волейбол

Добра новина зарадва лагера на националния отбор по волейбол преди днешния мач срещу бившия континентален шампион Испания от Група „С“ на европейското първенство в Полша.

Централният блокировач Теодор Тодоров е възстановен от контузията. 208-сантиметровият волейболист не игра срещу Русия заради мускулен спазъм и беше записан като второ либеро в състава на Пламен Константинов.

Така Гибона ще избира измежду Еър Теди и Ники Николов за втори център, който да играе заедно с капитана Виктор Йосифов.

Не се очаква селекционерът да прави други промени в състава въпреки тежката загуба от „сборная“ в четвъртък. Титулярни посрещачи ще бъдат отново братята Николай и Розалин Пенчеви, разпределител – Георги Братоев, а като диагонал ще играе Цветан Соколов.

Днес националите ще преследват задължителна победа срещу Испания, която е считана за аутсайдер в групата. Само чиста победа днес и успех над Словения в последния мач може да гарантират на „лъвовете“ второто място и по-лесен съперник за следващия етап на първенството.

Трета позиция в групата може да ни прати на домакина Полша, който вчера загуби от Сърбия с 0:3. Така най-вероятно поляците ще останат втори и ще играят срещу предпоследния от нашата група.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.