Потвърдиха се думите на Борисов: „Нова“ ми искаха пари, няма да им дам! Нито ще стъпим там

бойко борисов

Ще минем без реклама, не съм платил на Нова телевизия. Това каза в понеделник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата си с партийния актив в Сливен. Повод за крайното му решение, по думите му, станало гостуването на Бойко Рашков в същата телевизия в предаването на Лора Крумова.

„Аз не знам за каква правова държава някой би дошъл да говори с мен, когато излиза един комунист и почва да раздава присъди. И водещата само „Да, да, да“. Затова и вие се чудите може ли, в Нова телевизия не съм платил. Ще минем без техните реклами!“, заяви Борисов.И тази сутрин думите му се потвърдиха, след като в студиото на сутрешния блок на телевизията, не се появи човек от ГЕРБ за участие в платена форма на телевизионно участие:

Виктор Николаев опита нелепо да замаже огромния скандал, който от Нова телевизия сътровиха с поведението си и превръщането на медията в агитационно табло на Кирил Петков, Асен Василев и останалите от обединението ПП/ДБ.„Тук трябваше да са от ГЕРБ, но ги няма. Не успяха да осигурят участник“, смутолеви Николаев, внушавайки на зрителите, под одобрителния поглед на колежката си Мира Иванова, че вината за празния стол е само и единствено у партия ГЕРБ.

Така ГЕРБ стана втората партия, която спира от участие свои представители да се изявяват в ефира на Нова телевизия. Преди това Слави Трифонов направи същото с официално писмо, след като същите двама водещи на сутрешния блок, нарекоха партията му „патеричка“, по време на гостуването на Станислав Балабанов.