Заслужено! Доживотен затвор за мъж, наръгал приятелката си и опитал да убие родителите й

затвор

Върховният касационен съд окончателно осъди по обвинение на Окръжна прокуратура-Русе мъж на доживотен затвор при първоначален специален режим за убийство на 24-годишна жена и опит за убийство на нейните родители, съобщават от прокуратурата.

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура–Русе.

След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителят е признат за виновен и е осъден по повдигнатото му от прокуратурата обвинение.Съдът е признал П.М. за виновен за това, че на 13.09.2019 г., в гр. Глоджево, обл. Русе, умишлено е умъртвил П.Е., на 24 години, и е направил опит умишлено да умъртви нейните родители – Д.Е. и С.Е.

Деянието по отношение на двамата е останало недовършено поради независещи от дееца причини, представлява убийство и опит за убийство на повече от едно лице и е извършено предумишлено.

За извършеното престъпление Н.К. е осъден на доживотен затвор, което наказание да изтърпи при първоначален специален режим, както и да заплати на гражданските ищци С.Е. и Д.Е. обезщетение за причинените им от деянието неимуществени вреди в размер на общо 240 000 лева.

Присъдата е приведена в изпълнение. При битов скандал младият мъж нанесъл прободни рани на своята приятелка в корема, с която живеел на семейни начала, на 45-годишната ѝ майка и на 44-годишния ѝ баща.

Тримата са били откарани в русенската болница в критично състояние, като по-късно в същия ден момичето починало. По време на убийството извършителят и жертвата имали едногодишно детенце.