Само в 7DniSofia.bg

Диана Димитрова категорично: Готова съм да се подложа на детектор на лъжата

Image_14063652_40_0

Заради нейния случай моята кампания срещу насилието се провали, каза Йоана Буковска.

„Готова съм да мина през полиграф! Но ще стигна до истината!“

Това обяви пред „България Днес“ актрисата Диана Димитрова. Тя е шокирана от реакцията на своите колеги и особено колежки в гилдията, които твърдят, че сама се е гримирала така, че да изглежда като насинена от бой.“Как е възможно такова нещо! Абсурдно и глупаво е! Лекарите от ВМА са категорични, че следите от побоя по лицето ми са истински!“, възмущава се актрисата.

Звездата от „Откраднат живот“ е на мнение, че зад кампанията, организирана срещу твърденията й, стои посоченият от нея за виновник за инцидента Юлиан Вергов. „Ще се видим в съда!“, обеща актрисата художник, която се е амбицирала повече да не мълчи и да покаже истината за побоя на цялото общество. „Крадецът вика: Дръжте крадеца“, цитира старата народна мъдрост тя.Актрисата не може да намери отговор и на въпроса как името на човека, който й е нанесъл побоя, е станало достояние на медиите, при положение че тя изобщо не го споменава нито в прословутия си пост от края на миналата година, нито в студиото на „120 минути“.Диана Димитрова уточнява, че „не се сърди обаче“ на онези, които защитиха Вергов и обявиха, че е съчинила цялата история. „Те си нямат нищо друго освен това, аз имам моите картини и не завися от тяхното мнение!“, убедена е сценичната Ирина от „Тютюн“.

Междувременно нейната колежка Йоана Буковска също наля масло в огъня на скандала. За вестника тя заяви, че „случаят на Диана Димитрова е дискредитирал нейната кампания срещу насилието“. Буковска е ядосана, че по този начин „центърът на проблема се измества“.

„Не желая да коментирам подробно случая, той и без друго се разду прекалено. Но кампанията на Димитрова дисквалифицира тази, в която участвам“, поясни Буковска.“Не съм чувала за такава кампания с участието на Йоана Буковска – контрира на свой ред Диана Димитрова. – Но може би нея я е страх да говори за насилието над жени“, допуска красивата силистренка.

Припомняме, че през ноември миналата година пет известни бг актриси – Силвия Петкова, Биляна Георгиева, Дария Симеонова, Деси Бакърджиева и Йоана Буковска, станаха лица на инициативата „Не си сама“ в подкрепа на жените, преживели насилие.Тогава Буковска пусна в социалката си снимка в близък план, на която е с разкървавено лице. Публикацията бе придружена от дълго послание, което гласи следното: „Искам да покажа истинското лице на израза „Бий ме – обичам те!“. Този израз, придобил статута на анекдот, има чудовищно, а не смешно звучене. Ако звучи смешно, значи е станало част от всекидневното зло, към което с течение на времето развиваме емоционална резистентност“.

Посланието на актрисата предизвика само след броени минути бурен отзвук в медиите и социалните мрежи. Той определено разгневи Йоана и най-вече коментарите, че текстът, публикуван в профила й, не е отражение на реално насилие над самата нея. Още тогава тя уточни, че нейната колежка Диана Димитрова не е част от кампанията „Не си сама“.Йоана Буковска стана лице на кампанията "Не си сама".