БСП внесе жалба срещу доклад на ДеБъ

payimage-539113-scaled

Общинските съветници от групата на „БСП за България“ в СОС внесоха в Областната управа днес жалбата срещу доклада на Демократична България за демонтирането на Паметника на Съветската армия, съобщиха от пресцентъра. Заедно с нея те връчиха на заместник-областния управител Дарина Николаева и молба за разрешение за ремонтиране на счупената плоча на монумента. Заедно с общинските съветници в Областната управа бяха и кандидати за народни представители от БСП, начело с водача на листата в 23-ти МИР Христо Проданов.

„Днес започнахме нашия поход за възстановяване на справедливостта, за историята и паметта, коментира председателят на БСП – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков след срещата със заместник-областния управител. – Оттук възможностите са две. Областният управител може да върне доклада на Демократична България за прегласуване от СОС. Ако тогава отново бъде подкрепен, ние ще се обърнем към съда. Областният управител обаче може и да го обяви за нищожен. В този случай темата приключва и остава само ние да възстановим счупената плоча. Разбира се, след като получим разрешение за това“.Водачът на листата на „БСП за България“ в 23-ти МИР Христо Проданов беше категоричен, че историческата памет трябва да бъде пазена.

„Това минава през съхранението на монументите като Паметника на Съветската армия и недопускането на вандалски прояви срещу тях, коментира той. – Затова ние ще възстановим счупената плоча за наша сметка. И ще продължаваме да пазим историческата памет така, както сме го правели винаги“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории