Нелеп инцидент завърши със смърт: Отсечено дърво падна и уби 40-годишен мъж в Пазарджик

линейка

Нелеп инцидент по време на сеч отне живота на 40-годишния Васил Д. от Пазарджик. Трагедията се е разиграла край коритото на река Луда Яна около 10,20 ч., като на безжизненото тяло на мъжа се натъкнал случаен човек, обикалял по тези места.

Той забелязал затиснатия, върху когото се била стоварила тежка топола и веднага позвънил на телефон 112. Полицейски автопатрул и екип на „Спешна помощ“ в града веднага пристигнали на мястото, но само констатирали смъртта на човека. В момента тече разследване, като от Областната инспекция по труда в Пазарджик ще проверяват дали са били спазени всички мерки за безопасни условия на труд от фирмата, в която работел Васил.

Според първоначалната информация фирмата била наета да почисти речното корито, тъй като около затиснатия смъртоносно работник били открити бензинова резачка, туба с гориво, инструменти и други вещи. Предполага се, че по време на инцидента е бил сам, не е имало други колеги около него, за да му помогнат. Случаят се разследва, като една от версиите е трудова злополука.