Първи подробности за новия ужас с мигранти край София

полиция

Инцидентът по тъмна доба с мигранти е станал след бясна гонка с полицаи, информира Нова телевизия.

Оказва се, че водачът на превозното средство не се е подчинил на „стоп“ палката на органите на реда, а след това е започнала гонитба. Водачът се е ударил в циментова бализа, след което колата се е обърнала.При инцидента се съобщава за един загинал и няколко ранени. По първоначални данни шофьорът на автомобила е сърбин и е сред ранените.

По първоначални данни са били превозвани 16 мигранти.

От МВР потвърдиха, че малко преди полунощ вчера е засечен автомобил, на който е даден знак да спре. Водачът обаче продължава, преследван е от екип на полицията и се е ударил в циментова бализа, след което колата се е обърнала.

Установени са 16 мигранти, като един от тях е починал. Другите са настанени в болница и няма данни да са сериозно пострадали. Задържан е и шофьорът на автомобила, който е чужденец.

От Спешна помощ потвърдиха за инцидента. Оттам уточниха, че на място са изпратени 6 линейки, а пострадалите са откарани в 3 столични болници – „Св. Анна“, „Пирогов“ и ИСУЛ.

Междувременно стана ясно, че в Окръжна болница са настанени 4 бежанци – единият е с комоцио, другите трима са прегледани и поверени на полицията. Мигрантите са на възраст между 15-25 години.

Образувано е досъдебно производство.