Ексклузивно: Асеновградски полицай се готви да признае за убийство

IMAGE_13999424_0_0

Бившият асеновградски полицай Ангел Георгиев, обвинен в убийството на 47-годишния Огнян Йорданов от Милево, се готви да признае вината си. Това съобщиха адвокатите му Васил Василев и Светлана Званчева на проваленото разпоредително заседание по делото срещу него. Георгиев не се появи в Пловдивския окръжен съд, тъй като вчера е опериран по спешност.

Обвинението срещу него е за убийство по непредпазливост. Тъй като това не е тежко умишлено престъпление, бившият полицай има възможност да се възползва редукция на присъдата с 1/3.

Инцидентът станал на 4 септември м.г., когато имало събор в Милево. Група мъже, сред които и Огнян Йорданов, отишли в двора на Георгиев. Трима от тях – Иван Петров, Димитър Панайотов и Александър Алексов, изведнъж се нахвърлили върху 47-годишния, който извадил нож, за да се защити.

Според защитата на Георгиев той се намесил, за да предотврати ескалация на скандала, а виновниците за убийството се наговорили да го обвинят.

Съдия Спасимир Здравчев прие, че Ангел Георгиев има уважителна причина да не присъства на заседанието, и отложи делото за 18 май.Асеновградски полицай се готви да признае за убийство


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории