Всичко свърши! Посякоха жестоко Йомов

bf409ecf-ca45-452c-8fbf-ed4779cec810

Георги Йомов официално е наказан с лишаване от състезателни права за четири години. Нападателят на ЦСКА беше уличен в употреба на допинг след мача срещу Македония Гьорче Петров в първия предварителен кръг в Лигата на конференциите.

Дълго време антидопинговата комисия WADA не даваше никаква информация за разследването. Сега обаче решението е факт.ЦСКА плати 70 000 франка за най-добрите по подобни казуси адвокати, пише „Труд“. След като премина от Славия в ЦСКА, нападателят се превърна в един от най-важните играчи в „червено“. Беше сред героите, които отстраниха Виктория (Пилзен) в плейофа в Лигата на конференциите през 2021 година.

До този момент нито веднъж Йомов не е коментирал официално обвинението за взимане на допинг. ЦСКА не е прекратил договора на футболиста. Клубът чака подробности за използвания препарат и дали има шанс да се обжалва наказанието.

БЛИЦ научи, че договорът на Йомов с ЦСКА автоматично се прекратява, тъй като няма да има обжалване на решението. Досега ЦСКА плащаше заплатата на футболиста, въпреки че от лятото насам той не е тренирал и не е играл за „червените“. Йомов, който в момента е на 25 години, може да сложи край на кариерата си.