Напрежението в Левски ескалира: Феновете поискаха оставка на Сираков

наско сираков

Сдружението „Левски на левскарите“ даде пресконференция, на която беше коментирана управленското разделение в клуба, прераснало в публични обвинения в лъжа. Организацията на феновете призова да се установи истината за случая и след това виновните да има последствия. Ако Станимир Стоилов и Иво Ивков лъжа – да си подадат оставките, ако това прави Наско Сираков – да депозира мажоритарния пакет от акции.

„Даваме си сметка, че с позицията, която ще заемем, ще си навлечем гнева на някои левскари. Сигурни сме, че немалка част от феновете вярва, че отново трябва да замълчим. Вярват, че проблемите могат да се решат с изчакване и търсене на прошка. Проблемите са твърде дълбоки и дълго беше отлагано тяхното решение. Решихме, че се налага да вземем позиция по тези теми. Вярваме, че заедно може да намерим решение. Нашата мисия е винаги да търсим истината, да се борим за нея и да изобличаваме тези, които я потъпкват. Разчитаме, че истината за миналото и защо стигнахме дотук ще бъде изяснена веднъж завинаги“, заяви председателят на Сдружението Димитър Костадинов.“В края на подготвителния период тази година треньорът Станимир Стоилов изнесе информация, че за футболисти от нашия отбор е имало интерес и оферти в размер на близо 6 милиона лева. След което изпълнителният директор Ивайло Ивков потвърди тази информация. След това мажоритарният акционер на клуба определи тази информация като класическа лъжа. Интересно е, че се оказа, че не е лъжа. Имало е оферта за такива пари. Много зле ни прозвуча неговото оправдание, че осъществяването на тези сделки са опасност за втора „Казанска афера“. Не прозвуча добре от човек, който е замесен в аферата „Диксън““, допълни Костадинов.

„Ако треньорът и директорът ни лъжат и заблуждават във връзка с тези оферти, да поемат отговорността, която подобава на левскари, и да подадат оставки без никакви претенции за неустойки от клуба. Принципите ни не позволяват да следваме лидери, които не казват истината. Ако се окаже така, че мажоритарният акционер не е казал истината или ни е излъгал за пореден път, нека и той поеме тази отговорност и да депозира своите акции в клуба. При това положение всички левскари ще можем заедно с генералния спонсор на клуба да продължим битката за спасението на Левски. Очевидно някой лъже в Левски и ние настояваме да разберем кой е той и да поеме отговорност за това. Да се спре веднъж завинаги това непристойно за Левски тровене на обстановката“, допълни шефът на Сдружението.

Председателят на Тръст „Синя България“ Момчил Лазаров изрази недоумението си след част от изказванията на Наско Сираков от последните дни.

„Наско Сираков каза, че кампанията за набиране на средства към НАП е била първата, към която той е призовавал привържениците да се включат. Излиза, че до момента той не е подкрепял предишни кампании? Това е необяснимо и обидно изказване, което отново всява само напрежение. Феновете на Левски винаги са обединени и застават зад отбора на стадиона. Това е индикация, че липсва разединение. Призовавам за разяснения и да се разбере кой лъже“, обяви Лазаров.