Потрес! Хитра баба попита за часа и отмъкна 800 лв. от пловдивчанин

1200_izmama-kamenitza-chasovnik

Пловдивчанин олекна с 800 лв., след като стана жертва на ретро номер. Той бил спрян в кв. „Каменица“ от възрастна жена. Тя го попитала дали има часовник, за да й каже колко е часа. „Жертвата“ й казала, след което хитрата старица започнала да го убеждава, че над него и семейството му тегне проклятие. Евтиният номер, на който се хванал, е причината пловдивчанинът да напише пост в социалните мрежи:

„Из кварталите обикалят възрастни жени, които спират непознати, искайки запалка, да разберат часа и т.н., след което започват да ви убеждават на база cold reading (студено четене), че около вас кръжи „черен воал“ и семейството ви е прокълнати. Спря ме една на осми март и преди да се усетя, от джоба ми вече липсваха 800 лв., а от жената нямаше и следа. После пак ме спря друга и говореше абсолютно същите неща като последната. По това си мисля, че са може би организирани. Помогнете им с час, запалка, цигара или каквото и да е, но не се задържайте повече.

Стигнах до там, че да използват уважението ми към възрастните, за да крадат“, предупреждава той.Подобна измамна практика съществува в Пловдив от много години, но все по-рядко някой се хваща на въдицата на „магьосничките“.