Лена Бориславова проговори за парапета и обяви дали с Кирил Петков са любовници!

лена-бориславова

Когато влизаш в политиката, знаеш, че ще платиш цена. Моето очакване беше, че атаките ще бъдат основно по линия на политиките, които правим, на нещата, които се опитваме да постигнем. Но в крайна сметка се оказа, че другите сили действат по различен начин.

Това каза пред bTV Лена Бориславова, която е кандидат за депутат на коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“. Тя е втора в листата за 24 МИР София.„Не бих пожелала на никой да мине през толкова интензивна атака. Но аз не се оттеглих. Каузата е много по-голяма“, заяви тя относно нападките срещу нея.

Бориславова коментира и временното си оттегляне от публичното пространство: „Това, което се случва, е че човек губи личното си пространство. Независимо дали си на екран или не, когато си част от един отбор, можеш да си полезен по различни начини“. В този период тя помагала за увеличаване на експертния потенциал на ПП.

„Станахме свидетели на една политическа немощ на нашите опоненти, тъй като те не удряха с аргументи за политики. Това беше тяхно поведение, което се прояви не само спрямо мен. Оставката на Никола Минчев също беше такъв пример за политическа немощ“, допълни тя.

Бориславова коментира и песента на сценаристите на Слави Трифонов, която я осмива: „На никого не пожелавам да му се случи нещо подобно. Но това няма да ни спре и да ни откаже, защото ние имаме много по-голяма задача“.

На въпроса дали иска да каже нещо на сценаристите, тя отговори: „Не. Нямам някакви особени чувства към тях. Има си нарочен ред в съда. Аз лично разбирам защо те го направиха, не бяха доволни от това, че са изпадаща политическа сила, за това, че не се получиха някои от нещата, които желаеха да присвоят в управлението“.

По думите ѝ, това не е първото дело, което се води с подобни обвинения срещу телевизия „7/8“, „няма и да е първото спечелено“.

Тя изтъкна, че е трудно за жените в политиката и така е по цял свят. „Не бих го отдала единствено и само на пола това, което ми се случи на мен“, коментира тя.

„Това поведение е колкото и неприятно, и единственото останало на тези сили“, допълни тя.

Относно кадрите на стълбището, за които се твърди, че тя е заедно с Кирил Петков, Бориславова каза: „На тези кадри аз нямам от какво да се притеснявам. Един погрешен ъгъл, както на снимките с държането на ръце, който трябва да бъде оспорен“.

По думите ѝ, ПП вероятно са можели да реагират и да оборят спекулациите, но са развили тези рефлекси по-късно.

„Категорично потвърждавам, че отношенията ни с Кирил Петков са служебни и на приятелски в рамките на „Продължаваме промяната“.

Бориславова каза още, че не е решено каква ще бъде нейната роля в политиката – дали като депутат или като част от бъдещо правителство.

Това не са избори, които да отлагат времето, за да има избори 2 в 1.