Скандално! Позната фигура взима акции в Левски?

16784257881

Левски може да се сдобие с нов акционер, когато клубът изпълни потвърденото вчера намерение да емитира нови 3 милиона акции, като всяка е с емисионна стойност от 5 лв.

Когато ценните книжа бъдат пуснати в продажба, притежател на част от тях се очаква да стане Мило Борисов – босът на генералния спонсор на „сините“ – „Palms Bet“. Той може да стори това като физическо лице или чрез компанията.Откакто е генерален спонсор на Левски, компанията на Борисов винаги е обявявала, че не иска да се сдобива с дялове от клуба. Това обаче сега може да се промени.Решението за пускането в продажба на нови акции на „сините“ ще бъде взето от Общото събрание на клуба, което ще се проведе на 6 април.

С емитирането на нови акции на „Герена“ целят да повишат уставния капитал на клуба и по този начин да наберат свежи средства, които да отидат за погасяване на сериозни дългове. Дори и 3-те милиона акции да бъдат разпродадени напълно, Наско Сираков ще си остане мажоритарен акционер, тъй като ще продължи да притежава повече от 50% от собствеността на клуба.