Само в 7DniSofia.bg

Пенсионерка подгони шеф на ПП: Христо Иванов да се маха от политиката, Атанасов и вие – също

гюров-пенсионерка

„Няма какво да чуя аз, вече ви познавам вас, вие едно и също си повтаряте. А този дето е Христо Иванов му кажете да се махне от политиката, Атанасов също“. С тези думи възрастна жена се обърна към водача на листата от „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Благоевградска област Андрей Гюров по време на предизборно събитие на коалицията в Благоевград.

„Ако наистина искате България да е демократична държава, разкарайте ги тия, дето не знаят…То нищо смислено не казва този човек Христо Иванов“, възмути се пенсионерката.От думите й стана ясно, че на предишните избори е гласувала, но е разочарована и сега няма да го направи.

„Няма да гласувам за вас. Този път няма да отида да гласувам“, отсече жената.„Гласът е във вас. Може да изберете за кого да гласувате в цялата листа. В нашата листа имаме 22-ма души, 22-ма млади, различни, запознайте се“, започна да я агитира Гюров, но тя го пресече:

„Знам ви всичките. Видях ви. Гледам ви и ви слушам две години по телевизията, какви глупости говорите“!

„Половината са ни нови“, продължи да я убеждава Гюров.„Успех Ви пожелавам, Вие сте интелигентен човек“, отчете все пак жената.

„Вие не сте демократи. Демократите се обединяват. Вие разединихте България“, възкликна все пак тя, при което, водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевградска област й обясни, че ПП са се обединили с ДБ.„Така че имате възможност да гласувате за обединението“, настоя Гюров.

„Ама вие сте леви бе, вие сте леви, моля ви се. Половината сте леви, другата половина десни. Няма да гласувам за вас, никой от вас не ми харесва, защото няма за кого. Сигурно няма да гласувам“, категорична бе жената.

Гюров обаче продължи да говори през нея и да я разубеждава да гласува за „Добрите сили“.

Тя се опита да се измъкне, пожела успех и го призова:

„Успех! Най-сетне се запознах с Вас. Виж какво, ако искаш България да просперира, направете така, че всички антикомунисти да се обедините, които сте против левите, дето ни изтормозиха колко години Комунизъм“. „Тук не е въпросът леви, десни. Въпросът е наистина комунизъм-антикомунизъм, това са съвсем други неща. Има модерни леви партии, които нямат нищо общо“, отговори Гюров.

Възрастната жена обаче го репликира:

„Аз познавам хора, чиито бащи са били комунисти, а те в момента са демократи. А от демократите познавам такива, които са леви. Чуй ме сега, аз не съм против хората. Радев ще ви вземе властта накрая и това е положението“.

Припомняме, че вчера, „Добрите сили“ удариха дъното с меко казано просташка проява на предизборното събитие в Благоевград.БОЕЦ поставиха паметник на Бойко Борисов в центъра на града и заедно с водещи лица от ПП/ДБ се гавриха с него и му насочваха пистолет, съобщи сайтът 4vlast-bg.eu.Гордо пред „паметника“ позира Георги Ганев от ДБ. Там беше и Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.