Само в 7DniSofia.bg

Знаково лице на ДПС попиля кабинета ,,Петков“: Застрашиха сигурността, разрушиха държавата

DSC02136

За да има стабилна власт, ДПС трябва да участва. Това заяви Петър Чобанов, кандидат за депутат на ДПС и водач на
листите в София област и Ямбол, по БТВ.

„Първите три неща, които ще направим, е да възстановим диалога в парламента, но и веднага да се обърнем към проблемите на хората. Трябва да бъдат решени проблемите с инфлацията, с обедняването и доходите. С работните места, с капацитета на икономиката, защото без инвестиции и останалите проблеми не могат да бъдат решени“, обясни той.

Чобанов припомни, че по време на предишните избори те са настоявали за възстановяване на държавността. България обаче е получила едно правителство, което не само не възстанови държавността, но е и възпроизвело стария модел на управление.

Освен това според него кабинетът „Петков“ е разрушил финансовата стабилност на държавата, като е застрашил и сигурността по границите.

„Сега се обръщаме към всички с базови послания, които се надяваме те да възприемат. Това е разума да анализираме икономическите и социални политики. Разумът да генерираме съответните решения. Отговорността – както лична, така и партийна и парламентарна. Отговорността тези решения да се материализират и хората да усетят резултатите“, каза още той.

Чобанов обясни, че са подкрепили предишното предложение на ГЕРБ за експертен кабинет, защото те са предложили в него да има хора, на които може да се има доверие. Призна обаче, че този подход не е сработил, защото е липсвал добър диалог между партиите.

„Формулата за съставяне на правителство ще се реши в рамките на диалога. Не можем отсега да затворим опциите – те са отворени. Важно е обаче да се осъзнае, че само с разум, само с поемането на отговорност и само с диалог може да се стигне до решение“, подчерта още кандидатът за депутат на ДПС.

Той уточни, че е право на президента Румен Радев да реши на кого да връчи мандата за съставяне на правителство. Според него обаче винаги, когато ДПС е участвало във властта, са се реализирали стратегическите цели на обществото и на родината – влизането ни в НАТО и ЕС, както и високия икономически растеж в периода 2000-2008 г.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории