Само в 7DniSofia.bg

Опасност! Къща в София се напука заради съседен строеж, собствениците са в паника

846232
846232

Къща на калкан пострада заради строеж в съседния парцел. Собствениците твърдят, че са в паника, заради опасност от пропадане на техния имот. ”Близнакът” на напуканата постройка бил съборен, за да се започне изграждане на нова кооперация.

Столична община разпореди спешна проверка. На място е извършен оглед и от екип на РДНСК, предава Нова.“Къщата е изключително професионално и надеждно укрепена”, твърди представител на строителя.

Председателят на СОС Георги Георгиев обаче твърди, че планът за укрепване не се изпълянва професионално. От общината уточниха, че “може да е професионално, но не е по предварително одобрения план”.

А представители на Районната администрация настояват законът, според който всяка дейност, извън одобрения проект, трябва да бъде прекратена, да се спази и семейството да бъде евакуирано. “Къщата трябва да бъде укрепена и отвътре. А строителните дейности отвътре са много по-затруднени с присъствие на инвалид и още 4 човека”, казват тя.

Представители на строителя увериха, че под основите на къщата има изградена 10- сантиметрова бетонна стена. И допълниха, че на семейството е предоставено жилище под наем до 24 часа, по тяхно желание. И заподозряха “комерсиални искания”.

От Столична община бяха категорични – строителството е трябвало да спре още при първия сигнал на пострадалото семейство.