Прочут наш джендър: Няма нищо по-добро от ПП/ДБ, чакаме Петков и Василев на Прайда

19

„Видях тази снимка да циркулира из тъмните кътчета на Facebook. И реших да наруша Facebook диетата и мълчанието си, защото има някои неща, за които ако не си отвориш устата на време, после ще съжаляваш цял живот. И ще го кажа“.

Това пише в социалната мрежа един от най-известните български трансджендъри – Иван Стоянов, по-известен с артистичния си псевдоним „Ангелина Летникова“.Той живее от години в Берлин, а напоследък се прочу като ЛГБТ инфлуенсър и борец срещу „Путинската пропаганда“ и хомофобията. Сега става ясно, че трансмладежът гласува от години за ДБ, но изисква много повече от любимите си прогресивни политици.

Ето какво казва той:Не, ДБ/ПП не са адекватни съюзници на нашата общност. Но много хора от нашата общност сме се скъсвали да гласуваме за тях, защото просто няма по-добро. Да, на изборите пак една част от нас ще гласува за тях.

Но е изцяло погрешно да се прави манипулативен извод на базата на една снимка, че всички от общността гласуваме за тях. Това просто не е вярно. Имаме членове на общността, които предпочитат да гласуват за БСП (и се надяват тя да се реформира), такива които гласуват за ГЕРБ, дори и за ВМРО (парадоксално, но факт), такива които гласуват за Мая Манолова и „Изправи се” (впрочем, този сегмент е стабилен). Има и фенове на Ваня Григорова (за мен – напълно непонятно защо, но питайте лява платфора Прогрес). И един сегмент, които са се отказали да гласуват.И така. Ако някой се опита да ви каже, че всички от ЛГБТИА+ общността гласуваме за ДБПП, това не е вярно. Това е все едно аз да кажа: всички хетеро хора гласуват за ГЕРБ.

Сега след като разнищих тази манипулация да кажа и още нещо, което е важно.

ДБПП обожават да спят зимен сън, когато става дума за куиър права. Да, ще пуснат ЗД в ход да им умие имиджа или ще използват веднъж на хилядолетие думата хомофобия в позицията си срещу Луковмарш, но това не е достатъчно.Не е окей, например, всички от ДБПП да оставят тази снимка да циркулира в тъмните кътчета на нета и да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали, защото това подсказва страх от обсъждане на темата. Какво? Хвана ви страх, че една част от нас гласува за вас ли? Че ние гласуваме за вас, независимо какво се случва на политическата сцена от години?

Независимо че сложихте вещицата от Инициатива правосъдие за всеки, който е хетеро – Грета Ганева, която говореше за ,,джендър идеология’’, лично канена от Христо Иванов да представлява Да, БГ, независимо от Марто Алелуята – великият ,,икономист’’, а всъщност евангелист и християнфундаменталист, който промотира ,,шествие за християнското семейство’’, независимо от Бисер Русимов и Константин Бачиийски, независимо то Кирил Петков, който казва в Нова ТВ, че е против гей браковете и е консервативен, независимо от това че от ПП нарекоха ДБ ,,меки дипломатични китки’’.

Естествено че гласувам за ДБПП. И естествено че когато става дума за ЛГБТИА+ права и реторика ще критикувам тях. Не ГЕРБ. Не ДПС. Не ВМРО. Аз не съм избирател на тези партии. Аз искам да се говори по-адекватно за проблемите свързани с: убийствата в Борисовата, липсата на закон, който да ни пази от върлуващите нацита по улицата и т.н.Всъщност съвсем на скоро ВКС взе позорно решение, с което отрече правото на транс хората да сменят имената си по документи. В ДБ е фраш с адвокати. Да видяхте някои от проминентните им светила да заеме позиция публично в защита на транс хората? Не. Да видяхте някой от ДБПП на протеста за правата на транс хората пред Съдебната палата? Не.

Така че употребата на една снимка, за да се напише фалшивия наратив, че ДБПП били супер съюзниците на моята общност и че всички, видиш ли, гласуваме за тях, е манипулация. Да, някои гласуваме за тях. И ги критикуваме. Независимо от партийните ботове и зомбита, които ще обясняват, че всяка критика към ДБПП била вода в мелницата на ГЕРБ.Но досега не съм видяла Кирил Петков на Прайда. Нито съм чула от Асен Василев да промъца нещо за решението на ВКС. Камо ли адвокатските светила на ДБ. А фактът, че оставиха тази снимка да се подмята в най-гнусните сайтове в нета, без да похвалят това смело момиче – излязло с флага в Пловдив, където редовно почупват от бой разни гей момчета на Младежки хълм, оставям на страна.

Ясно ми е, че БСП, ВМРО и Възраждане ще ползват нас и липсата ни на права като трамплин да съберат гласове.

Въпросът е защо ДБПП не се научиха да правят същото, но с положителен знак.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории