Само в 7DniSofia.bg

73-годишният мъж от Пиаченца за българското си семейство: Биеха ме, сега съм добре

IMAGE_13921118_40_0

Хранели го от кучешки съдове.
Предполага се, че е бил затворен за период от 2 месеца.
Дъщерята на 73-годишния болен мъж от Пиаченца, когото българското му семейство държало седмици наред затворен в гаража на къщата му, разкри в интервю за италианския “Канале Чинкуе”, че баща ѝ е бил бит по време на “пленничеството” си. 59-годишната българска съпруга на италианския пенсионер и 37-годишният ѝ син са в момента в затвора за упражняване на насилие и за държане в плен на възрастния и болен човек. Той беше освободен от полицията на 10 февруари от малко помещение до гаража на къщата си, в което е бил затворен.

Предаването “Матино Чинкуе” интервюира Тамара, дъщеря от предишния брак на пенсионера. “Полицията ме извика и първо ми показа снимките от вътрешността на бункера, от малкия контейнер от ламарина”, разказа жената. Тя допълни, че на фотосите се виждало малкото походно легло с дюшек, а на земята имало купички за кучета, от които ядял. Имало и малка тоалетна до тях, а също и малка електрическа печка. Едва след като разгледала снимките, дъщерята Тамара отишла в “Бърза помощ”, за да види баща си.“В болницата забелязах синини по тялото му – по левия крак и по лявото рамо. Той ми каза, че тъщата го биела – не жена му, нито доведеният му син, а именно майката на съпругата. Тя го удряла и с бастун по главата”, допълни дъщерята.

“Добре че дойде, Тамара, търсих те”, казал възрастният човек на дъщеря си в болницата. Според жената той още преди това искал да отиде при нея, но българското му семейство не му разрешавало.В затвора са българската съпруга и нейният син, докато за 78-годишната тъща на пенсионера е поставена забрана да се приближава до него. Италианското предаване “Матино Чинкуе” показа гаража и пристроения към него контейнер от ламарина, където е живял той. Предполага се, че е бил затворен там още отпреди Коледа.

Според предаването властите сега обмислят дали да отправят и обвинение за проявена жестокост, което може да е утежняващо вината обстоятелство.

“Биеха ме винаги, сега съм добре, изглежда ми като рай”, каза пред камерите на предаването 73-годишният мъж от болничното легло в болницата на Пиаченца.

Излъчено бе и интервю в гръб с българската съпруга на пенсионера, направено един час преди да бъде арестувана на 12 февруари. Тя твърди пред репортер, че мъжът ѝ се хранел винаги в къщата със семейството си. “Когато излизаше навън, спираше хора и им казваше, че го бием, но той не беше наред с главата си.

Никога не сме го били”, твърди българката.Тя не помни кога точно са поставили контейнера.

“Само през онзи ден го оставихме в къщичката и го заключихме, за да не падне.” Това е тезата и на сина на жената, който беше арестуван още на 10 февруари. Тогава след сигнал на съседи, чуващи шумове и тропот, полицията отвори контейнера и видя затворения в него мъж. Съседите го чували да вика за помощ и според тях ситуацията била такава от седмици.Предполага се, че може и да става въпрос за период от над два месеца.