Гордост! Български ученици поставиха 15 държави в краката си, прибраха се с 6 медала

ученици-медали

6 от 6! Български възпитаници направиха чудесно показване и завоюваха 6 медала от мощния интернационален математически шампионат Romanian Master of Mathematics, предава. Родните гимназисти се конкурираха с 90 състезатели от 15 страни и заслужиха 1 златен и 5 бронзови медала.

Надпреварата е една от математически най-силните срещи и влиятелни най-хубавите на възпитаници, като постоянно дилемите са по-трудни от тези давани на Международните олимпиади по математика.Златният орденМ завоюва поздравим Иван Тагарев (12 кл., СМГ). Бронзовите оценки са за Мария Дренчева (11 кл., СМГ), Божидар Димитров (12 кл., ПМГ Силистра), Марин Христов (11 кл., СМП), Никола Цачев (12 кл., ПЧМГ) и Илияс Номан (12 кл., СМП). Ръководители на българския тим са проф. Станислав Харизанов (ИИКТ-БАН и ИМИ-БАН) и Мирослав Маринов (ИМИ-БАН).
Romanian Master of Mathematics е интернационален математически шампионат, провеждащ се в Букурещ, Румъния. Задачите на това съревнование постоянно са по-трудни от тези давани на Международните олимпиади по математика.Турнирът е основан, с цел да има още една чудесна опция за младежите да показват своите качества в сферата на математиката, да обменят познания и да покачат междукултурните контакти във възрастовата група на междинното обучение.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории