Кошмар! 40 човека скочиха да бият младеж в Стара Загора. Майка му предупреди: Пазете си децата

полиция

Конфликтна ситуация се е разиграла в Стара Загора.

Група от 40 човека са тръгнали да бият сина на Галентина. В социалната мрежа Фейсбук майката разказва, че биячите са се обадили на сина й и са му казали, че отивали пред дома му, за да го смачкат.

„40 човека тръгнали да бият моя син, защото хубав бил, момичетата го харесвали, готин бил, дразнили го, предизвиквали го, отказвал да се сбие с тях. Събрали се тайфа, заобградили го, той пак устоял на предизвикателството, защото не иска да е лош“, добавя майката.

Галентина твърди, че и тя е била повикана да се включи в боя.

„Повикаха и мен, защото казал, че аз не позволявам да се бие. Вярно е, казах му, щом трябва да се бие някой, ще съм аз, но ти не, послуша ме синът ми, той наистина много ме слуша, за което много се радвам“, разказва тя.

Когато разбрал, че биячите се запътват към дома му, младежът се обадил на своята майка, като й съобщил новината.

„Обажда ми се синът ми и ми казва, че идват към него, звъня на баща му, той веднага излиза от работа и тръгва към сина ни. Синът ми пак ми казва, че наистина идват много хора, чува много гласове, тръгваме с баща му към него, обаждам се на 112 и моля полицията веднага да изпратят екип при син ми, след минути ми потвърдиха, че са в дома ми и синът ми е добре. Прибрахме се в дома ни и полицаите си тръгнаха“, добавя още Галентина.

Групата от 40 човека обаче отново се появили пред дома на Галентина, след като полицаите си тръгнали.

„Излязахме аз и баща му и синът ми отпред, видяха ни и се разпръснаха, но щом се разпръснаха синът ми хукна и хвана единия, той бил тарторът на тайфата. Георги Николов се казвал, майка му била в затвора, от Раднево били, сега живеели тук. Та, щом го хвана синът ми пред входа ни отново се обадих на 112 и за секунди полицаите бяха при нас, взеха го с тях.

Едно не мога да разбера от всичко – 40 човека на един да тръгват да го бият. Тези мислят ли изобщо с главите си? Ето затова после такива ги пишат по вестниците, че еди кой си починал или еди какво си станало с него“, разказва майката.

Галентина предупреждава съгражданите си, че в Стара Загора обикаля тайфа от биячи.

„Биячи били, и мен извикаха да ме бият, момиче от тайфата щяла да ме бие, но искала да отида без куче при нея, приех поканата, чакам да ми кажат къде да отида и ще отида да видя това курназ момиче що за момиче е. Редно е да не докосваш и дете, но редно ли е да гледам аз и да търпя това нещо?

Мен да биели, дето не съм дала на сина си да се бие. Пазете си децата, хора, наистина тази тайфичка бяха пред дома ми! Радвам се, че не са го докоснали, нека се радват и те.

Заловен е сега тарторът на тайфата, жалка картинка е, че се опита да бяга, прежълтя, пребледня пред мен и мъжами, а тръгнало да се бие. Не искам да ви казвам как един родител изтърпява да не навреди на такова подобие на нещо. И този ми вика 30 – 40 човека идват да бият сина ти, аз тук просто се разхождам“, написа Галентина.

Майката изрази благодарност към полицията в Стара Загора.

„А на полицията вярвайте, бъдете им приятели, уважавайте ги, те работят, съдействат, те за децата реагират най бързо. Искам да благодаря на всички отново. Благодаря на полицията и всички работещи там и най – вече специално на началника на екипа Мирослав Георгиев от Първо Районно за мигновенната и много бърза реакция, за съдействието и залавянето на един от биячите на сина ми, благодаря, че не допуснаха родител да стане виновен, защото е тръгнал да спасява детето си! Благодаря ви момчета, страхотни бяхте!“.

Вероятната причина за конлфикта е отмъщение. Преди няколко години синът на Галентина е ударил вече заловеното момче, наричано още тартор на биячите.

„Преди няколко години, не бях в България, липсвах на детето си, а това заловеното момче му се подиграваше, дразнеше го, псувал ме е и синът ми не издържал и го ударил, беше му счупил зъба. Платих му зъба, но сега момчето с още 40 търси отмъщение за този зъб“, разказва Галентина.