Само в 7DniSofia.bg

Актрисата Гергана Стоянова се изказа остро: За моето поколение 3 март е кич

gergana_stoyanova

Аз съм от поколението, което приема това за своеобразен патриотичен кич. Веят се знамена, пеят се политически песни. За децата ни обаче това е патриотично възпитание. Това каза за „Твоят ден“ навръх 3 март актрисата Гергана Стоянова.

Според нея сега е моментът да си изберем треторазрядни актьори, които да ни управляват.

„Дали да се празнува 3 март се коментира отдавна. Всички, които протестират срещу този празник, всъщност протестират срещу политическия акт на обявяването му за национален празник. Аз съм „за“ 3 март да е празник. Имаме история, а нямаме характер. Хубаво е да отбележим днешния ден, за да си спомним, че в историята е имало българи, които са притежавали силен характер“, смята тя.

Актьорът Ивайло Захариев смята, че е хубаво да се замислим за истинските неща, забравяни в ежедневието – като например свободата.

„Аз ще поговоря с децата си защо и какво се е случило днес. Културата води до освобождаване. Пример е Левски, който е бил свободен чрез духа си, не се е спирал пред пречките. Това мислене го е подтикнало да води хората към свобода. Който е намерил свободата, може да води останалите. Трябва да се съюзяваме в такива моменти.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории