„Беден украински бежанец“ обикаля София със сив Мерцедес, спира жени по улиците и…

piCQHn

Мъж разказа за случка, която определя за опит за измама. Ситуацията се разиграла в кв. „Надежда“, където чужденец опитал да продаде „маркова“ посуда на възрастна жена, пише glasnews.

Схемата, описана от софиянеца, поразително прилича на метод, който използват измамници в различни точки на страната. Включително и в Пловдив.

Александър А. разказва, че забелязал висок мъж с брада, говорещ на руски, който предлагал тенджери на възрастна жена. Той твърди, че търговецът се представял за украинец без средства. Той бил добре облечен и чаровен човек, който шофирал сив „Мерцедес“ с английски табели.

Предлагал на жената маркови тенджери и прибори за хранене, които били в кашон на известната марка Zepter.

Продавал стоката, която оценявал на 3200$, срещу едва 500 лева. Изглежда, успял да бъде достатъчно убедителен, защото възрастната дама се готвела да плати исканата сума. Тогава се намесил и мъжът, споделящ този случай.

„Бабката вече вадеше парите да си ги купи, когато се намесих и му обясних, че няма как да са оригинални и да ги продава без лиценз от багажника на колата си, и че се опитва да излъже бабата“, пише софиянецът. Той заявил и че ще извика свои приятели, тогава „търговецът“ бързо потеглил.

„Предупредете вашите близки и самотно живеещи възрастни хора“, призовава Александър А.

Други граждани споделят, че за засекли човек, който съвпада с описанието и други квартали на София.