Петков и Атанасов ревнаха:Наш кабинет или нови избори! За всеки, който не ни подкрепи ще е скъпо

ninova-sabira-kiril-petkov-i-hristo-073-1280x720

Нашата коалиция ПП-ДБ ще е първа политическа сила и ще състави правителство. Това заяви категорично съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред Нова телевизия.

“Имаме нова политическа сила с претенции да получи първото място, да прекрати политическата криза и служебната злоупотреба с власт”, каза и Атанас Атанасов от „Демократична България“.
Приоритети на новата коалиция са Шенген, влизане в еврозоната и здравна реформа. “С тази позитивна програма, вярвам, че ще сме първи. Ще бъде много скъпо за всеки, който не я подкрепи”, каза експремиерът. Той посочи, че вече 100 организации са подписали тяхната “Книга на каузата”, а към коалицията им са се присъединили още 6 формации.

“Имаме амбицията да убедим хората да ни подкрепят”, обяви и Атанасов.

Относно партньорство с ГЕРБ, Петков отрече да има такъв възможен сценарии.

“Мисля, че няма сценарий, в който да има равновесие. Ние ще бъдем първа политическа сила. Ние сме единствените, които се обединяваме”, каза той.

Атанасов обеща да подходят “отговорно“. „Ще бъдем диалогични, ще водим преговори, но без корупционерите”, каза той. И допълни: “Този, който иска изтощаване на противника и последователни избори, е Борисов. Ако ГЕРБ са първа политическа сила – тогава ще им избори наесен”.

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории