Само в 7DniSofia.bg

Дунчев продължава да върти ПП на шиш, извади грозни неща от телефона си за топ-депутат на Киро

александър дунчев

От Фейсбук профила на Александър Дунчев, бивш депутат от ПП

Бях решил да спестя конкретни факти за задкулисието, но колегата Росен Костурков от ПП сам открехна завесата с един коментар под вчерашния пост за разкарването на зелените каузи от ПП (виж картинките). Първата му теза е, че съм внесъл „нескопосан“ закон, сам, апокрифно и без съгласуване.А това е най-смисленият закон за горите, защото решава основният и единствен проблем в държавата (а и в партиите): компрометирането на държавността и правосъдието поради порочната практика да се назначават не както е във всяка успяваща държава и фирма – почтени, независими и доказали се професионалисти, а „калинки“, шуробаджанаци и „наши хора“.

И нека заедно проверим фактите и всеки сам да прецени кой лъже и манипулира избирателите:1. Още на 24.03.2022 г. изпращам по имейл (виж картинка) до парламентарната група на ПП в 47НС първи „неспокосан“ драфт на проекто-решение за прозрачен избор на кадрите в цялата държавна администрация, и в частност в горите. Формата „проекто-решение“ ми беше предложена от тогавашния председател на КЗХГ от ИТН Пламен Абровски. Причината е разразилата се кадрова чистка на БСП в горите. Резултат: 1 седмица без отговор (виж картинка), а после пета глуха.

2. Тъй като скандалът с чистката на БСП се разрастна, въпреки липсата на съдействие от ПП, внасяме проекто-решението единствено със Зорница Стратиева от ЗД: https://www.parliament.bg/bg/ns_acts/ID/164155 – никой не му обърна внимание в 47НС.
3. В 48НС още на 9 ноември 2022 г. изпращам до всички колеги в парламентарната група на ПП вече драфт на въпросния проекто-Закон за горите (виж картинката), в резултат на което получавам корекции от колеги, различни от тези в КЗХГ и Костурков, и след пълно съгласуване (тогава още ги не бяха заработили експертните групи) законът е представен на колегите за подписване. Но след шестия подпис законът мистериозно изчезва!! И разбрах защо!! И ако и Вие разберете, Бойко наистина ще се върне на бял кон. Но не заради мен.

4. И ето как законът след седмица разбирам, че е внесен, дори не от мен, с първоначалните 6 подписа: https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/164484

Другите лъжи и манипулации на Росен, вкл. за Тома, няма смисъл да коментирам, за де не сринем до 0 доверието в ПП.Извинявам се на колегите от БНР (https://bnr.bg/post/101784879/aleksandar-dunchev ), че вчера отказах настойчиво да дам пример за задкулисие, за да запазим добрия имидж на ПП-ДБ за изборите, но ето че днес задкулисието само се показа…