Само в 7DniSofia.bg

Войната в Левски вече е публична: Ивков атакува яростно Сираков и кукловодите му!

212c377acbdfca244cf03132ef5b1619

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков призна за сериозни различия между него и висшето ръководство, визирайки Сираков. Така синът на Кирил Ивков потвърди новината на БЛИЦ, че двамата с Наско не могат да мелят заедно брашно.

Ивков като изпечен адвокат го направи фино, но достатъчно ясно всички да разберат. Той хем обяви, че няма как да се скара с легенда и голмайстор като Сираков, обявявайки, че Наско е най-големият след Гунди. Хем недоволстваше от много решения на боса. Най-вече от спрените трансфери, които са в размер на 6 милиона лева.

„Ние и Станимир Стоилов не бяхме съгласни. Но нямахме думата“, призна Ивков.

“Проблемът на Левски не е от финансово естество. Големият проблем на Левски е от управленско естество. Казвам го и ви гледам в очите. Имаме различия с висшето ръководство на клуба за тактиките и стъпките, които трябва да се предприемат. Няма нищо лошо в това. Това са различни виждания. Някой от нас греши. Не е изключено да напусна клуба, но съм отговорен човек. Аз съм единственият човек, който подписва от името на клуба. Ще дам на собственика възможност да изберат с кого да ме сменят – той и неговите съветници. Аз трябва да подписвам важни документи в следващите дни.

Какво значение има дали ще си подам оставката? Ако има още по-големи различия, най-нормалното нещо е собственикът да ме смени с някои от новите си съветници.

До мача с ПАОК нямаше никакво вмешателство в моята работа. Моето верую е, че решенията трябва да се вземат в кабинета на изпълнителния директор на Левски. Без значение как се казва той. Както и Мъри няма да отстъпи от футбола, който проповядва.

Кого визирам под висше ръководство? Наско Сираков ли? Аз го казах, той има друго виждане“, заяви още Ивайло Ивков.

Ето и други негови думи, доказващи, че на „Герена“ ври и кипи.

„Онзи ден е имало Надзорен съвет, за който не бях уведомен“.

„При нас всичко става по трудния начин“.

„Няма да участвам в следващите преговорите. не съм участвал и в други такива“, (б.р. – намек, че Сираков се опитва да го държи настрани).

Относно споразумението на Сираков с НАП 30% от приходите на Левски да влизат в държавната агенция, Ивков отсече:
„Това е унизително! Това е много тежко и унизително състояние за клуба. Казах на НАП, че това няма как да стане с Левски. Казах, че монетата има две страни“.

„Много ме атакуват напоследък. Но аз знам кои са кукловодите, които са от близкото обкръжение на висшето ръководство на Левски. Но нека да внимават те самите да не останат накрая в мрака“.

Казано в резюме – войната в Левски вече е публична…