Протестиращи искат кметицата на Красно село от ДБ да си ходи

Росина Станиславова

Десетки протестиращи се събраха пред община Красно село с искане Росина Станиславова да се съобрази със законите и да си подаде оставката.

Кметицата излъчена от ДБ повече от две години и въпреки множеството сигнали и протести отказва да напусне поста си. Върховният административен съд потвърди решението на КПКОНПИ за конфликт на интереси срещу кметицата.

Така на практика тя трябва да напусне кметския пост и както обяви днес председателят на СОС Георги Георгиев мястото на Станиславова ще бъде поето от нейния заместник.

Въпреки протестите и виковете обаче, кметицата на ДБ отказва да си подаде оставката. Станиславова е подала молба за допълване на съдебното решение, като се позовава на съответни членове в КПК и НПК. Причината е, че в хода на решението на Върховния административен съд са разгледани няколко казуса. Един от тях е, че според европейското законодателство няма конфликт на интереси, а магистратите не са се произнесли по нея. Дотогава тази молба е пречка за процедурата по отстраняването ѝ като районен кмет. „Аз изпратих моето дете на фронта срещу непозната болест. Гордея се, че назначих дъщеря си и бих го направила отново“, обясни още Станиславова.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории