Само в 7DniSofia.bg

Кирил Петков тайно в Бургас – нареди начело на листата свои хора, прецака тежко ДеБъ

кирил петков

Листата на „Продължаваме промяната – „Демократична България“ за 2 МИР Бургас е готова, пише Флагман.бг.

В понеделник тук инкогнито е пристигнал националният съпредседател на „Промяната“ Кирил Петков, който е утвърдил имената на кандидат-депутатите от тяхната квота. Той се е срещнал и с ядрото на ПП в Бургаска област.

Налице е една огромна изненада, която не бе очаквана, довериха наши източници.

Първото, второто и третото място в Бургаска област са за „Продължаваме промяната“ и по-конкректно за коалиционния им партньор „Средна европейска класа“.

От партията са решили да не правят промени и подават листата в следния ред – водач Константин Бачийски, втори – Христо Симеонов, трети Богомил Петков (от Севлиево).

В последните дни се появяваше информация в тесния партиен кръг, че ще се извърши рокада при някои от кандидатите за депутати, но това остана само в сферата на спекулациите.

Спекулираше се с името на Христо Симеонов, който обаче запазва мястото си, а политическите му партньори са на мнение, че е изнесъл няколко много тежки закони в последните два парламента и заслужава отново доверие и избираемо място в листата.

Христо Симеонов запазва втората позиция, напук на спекулациите, че това място ще бъде дадено на друг кандидат от ПП

Четвърто, пето и шесто място са за ДБ. Това най-малкото е озадачаващо, защото се очакваше досегашният депутат Димитър Найденов да е по-напред – след водача Бачийски.

Найденов обаче ще трябва да се задоволи с четвъртата позиция, независимо че на последните избори събираше между 2 000 – 2 500 лични преференции.

Петото място почти сигурно ще е за Даниела Божинова от квотата на „Зеленото движение“, а шестата позиция – за човек на ДСБ, който още не е определен.

Димитър Найденов ще трябва да се задоволи с четвъртото място в листата. Очакваше се да е втори – след водача Константин Бачийски

В „Продължаваме промяната“ има сериозни опасения, че на места техните кандидати ще бъдат пренаредени от „Демократична България“, тъй като избирателите на ДБ по традиция гласуват с преференции.

Заради това са се подсигурили и в районите, в които водят да заемат първите две или три места и да минизират грешките до минимален брой.

В Бургас, за да бъде пренаредена листата на ПП-ДБ ще са необходими около 2400-2500 гласа, изчисляват изборни експерти.