БСП-София отряза Корнелия Нинова от листите си

корнелия нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която традиционно е водач на червената листа в 25-и район в София, този път  изобщо не попада в проекта на списък с кандидат-депутати, който бе гласуван от градската организация. Това става ясно от съобщение на БСП-София, изпратено до медиите. Всичко това идва на фона на нестихващите колизии в червените редици, след като преди около две седмици от тях на конгрес бяха изгонени 13 социалисти.

Освен Нинова, прави впечатление, че в листите липсва и името на Георги Свиленски, който бе зам.-председател на ПГ на левицата в миналия парламент, както и на Христо Проданов, който е секретар на Изпълнителното бюро.

На предишния вот Проданов водеше в 23-ти район, а Свиленски – в 24-ти.

БСП в София разчита на лидери на районни организации да изнесат голямата битка в кампанията за предсрочните парламентарни избори на 2-ри април, се посочва още в съобщението на градската червена организация.

В 25-ти МИР първи е Милко Панов, член на Изпълнителното бюро на БСП – София , който е председател на районната организация на социалистите в Нови Искър. Той е бакалавър по „Библиотечен и информационен мениджмънт“ от УниБИТ.

В 24-ти МИР водач е председателят на БСП в район „Искър“ Борис Цветков. Той е магистър по математика, член е на Градския съвет на БСП – София и е бивш народен представител и общински съветник.

На първо място в 23-ти МИР е избран председателят на БСП в „Панчарево“ Еньо Савов, който е магистър по право и доктор по „Международни отношения и международно право“, член е на Националния съвет.

Червените листи за предсрочния вот на 2 април трябва да бъдат окончателно утвърдени от Националния съвет в петък.