Петър Москов: Съюзът между ПП и ДБ слага край на надеждата за смислена дясна политика

Петър Москов

Съюзът между ПП и ДБ слага край на надеждата за смислена дясна политика от настоящите големи политически играчи. Това заяви пред БНР Петър Москов, лидер на партия „Консервативно обединение на десницата“ – КОД.

Десните свободни хора, разочаровани от провала на десницата в България, призовават за съюз, работещ за една независима България. В тази инициатива участват Петър Москов, Цецка Бачкова, Стоян Радев и други.

„Десницата в посткомунистическа България не се състоя. Случи се една измама, превърнала партийните секретари в икономическа олигархия. Постави се ляв дневен ред на безплодно харчене на средства. Състоя се имперската амбиция на Кремъл да не допуска европейска и независима България,“ обясни лидерът на КОД.

Изразителите на десните политики от близкото минало-ДСБ и СДС, бяха погълнати и претопени, посочи Москов.

„Десницата не е представена в българския парламент,“ категоричен е той.

В последните години разговорът за политика и бъдеще се провежда все повече между леви и още по-леви формации, смята той.

„Ако отворите предизборната програма на ПП, ще видите точки, които предвиждат увеличаване на пенсиите, помощите и заплатите, както и евтини кредити. За тези хора, с леви позиции, промяната изглежда така. Присламчването на ДБ окончателно претопява идеята, че тази партия може да бъде защитник на десните икономически политики и ценности,“ коментира Петър Москов.

Москов посочи, че е необходимо обединение на хората, вярващи в принципите на индивидуалната инициатива и в необходимостта от постигане на независимост от външни сили в страната ни. Той смята, че КОД би могъл да бъде формален носител на парламентарните избори на съгласието около тези цели, а всеки, който ги подкрепя, би могъл да се присъедини.