Кметицата на ДБ, обвинена в конфликт на интереси се оправда с политически атаки

Росина Станиславова

Росина Станиславова заяви, че медиите винаги търсели сензации, но за разлика от тях нейната цел заради, която е станала кмет не била сензацията.

„Става въпрос за много сериозни зависимости за които ви разказахме и разчитаме, че има държавност в България. Сезирали сме административно органи с които да запазим веществено доказателство и да докажем корупция във високите етажи на съдебната власт”, каза тя. По думите ѝ тя горяла в работата си с цел доказване на законността.

Тя се оплака, че зад нея не стои нито една политическа формация.

„Очаква и вярвам, че прокуратурата, МВР, Министерство на правосъдието ще си влязат в ролята на хора, които искат да се борят срещу корупцията за която говорят”, каза още тя.

„За мен е очевидно, че през целия този период се осъществява недопустим в нормална правова държава институционален натиск, административен, партийно-политически, финансово-икономически върху дейността на валидно и демократично избран орган на изпълнителна власт”. Това заяви на пресконференция зам.-кметът на столичния район „Красно село” Николай Веселинов. В нея участие взе и кметицата на района Росина Станиславова.

Припомняме, че Върховният административен съд реши, че Станиславова е в конфликт на интереси. Тя е уличена заради сключен договор по европроект, свързан със социалния патронаж, между нея като ръководител и дъщеря ѝ. Наложена ѝ е глоба в размер на 5 000 лв., което е минималният размер от предвидените в закона санкции, уточняват от КПКОНПИ.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории