Каракачанов припомни тежки факти и разкри: Да, аз изнудих Бойко Борисов да направи това

красимир каракачанов

„За проблема с нелегалните мигранти си говорим само когато има смъртни случаи. Само с коментиране не става. Няма последователна държавна политика. Българският парламент не се занимава с проблемите на хората, а с това да махне главния прокурор, за да сложи удобен за група ляволиберални политици главен прокурор“. Това каза пред БНР Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО.

Според него съдебна реформа „няма да оправи нещата“: „Фикцията да превземеш институциите на властта, за да управляваш държавата с абсурдна либерална идеология – не е решение на проблема. Това го гледахме 45 години по времето на комунизма“.

По думите му изказването на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев – че оградата по границата е сред причините за проблемите с нелегалните мигранти, е некоректно: „Аз съм инициаторът да се прави такава ограда. През 2014-2015 година буквално изнудихме Бойко Борисов да започне да я прави. Но срещу нея скочиха ляволибералните политици, които му бяха коалиционни партньори, както и голям процент от медиите. Обясняваха, че ние сме десни популисти – националисти и как може да спираме тези нещастни хора, които бягат от войната. А статистиката показваше, че 70% от нахлуващите в България не са бягащи от войната в Сирия… Оградата била виновна. Ако си направите ограда на къщата и седем години не я поддържате, естествено че ще започне да пада, след като има и опити да бъде унищожавана, рязана, прескачана… За времето, в което бях министър, проверете колко са случаите на нелегално влизане, как се процедираше с нелегалните мигранти! Аз носех отговорност. Моята заповед към армията, която бях изпратил на границата, беше – нулева толерантност и недопускане да се премине границата“.

Каракачанов подчерта, че допълнителни събития – като земетресението в Турция и Сирия и войната в Украйна, ще предизвикват големи човешки маси да търсят спасение към Европа: „Трябва по-строго и категорично законодателство. От пет години нагоре без право на обжалване. Не само конфискуване на автомобила, а на цялото имущество. Държавни служители, замесени в трафика, да получават двойна на трафиканта присъда. И доживотно да не могат да заемат държавна служба. Подбор на полицията. Публична тайна е, че през последните 20 години в полицията се наемат кадри на връзкарска основа. Където армията охранява, няма корупция, преминаването е по-малко. Защо не използваме дронове на границата?“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории