Мирчев, който клеча пред президентството: Радев е новия шеф на музея на съветско въоръжение

иво мирчев

„САЩ добавиха нови $200 млн. към над $100 млн. дарени на Чехия като компенсация за това, че Прага даде на Украйна старото си съветско въоръжение. САЩ предоставиха също $200 млн. на Словакия и $300 млн. на Полша. Страните, които предоставят остарелите си съветски оръжия на Киев в борбата му с руския окупатор модернизират армиите си с ново западно оборудване“, това написа Ивайло Мирчев от ДБ в позиция разпространена от партията.

По думите му България е в дъното, като страната се е превърнала в най-големия склад на съветско въоръжение в Европа и не предоставя почти нищо на Украйна.

„Отговорността за това е на новия шеф на музея на съветското въоръжение – Румен Радев. Президентът държи да пазим военно оборудване, което е морално остаряло, без възможност за модернизация“, допълва Мирчев.

Бившият депутат от ДБ подчертава, че останалите страни в Източна Европа ще разчистят складовете си от съветско въоръжение, ще бъдат компенсирани с милиарди долари и ще имат съвременни западни самолети и танкове. А в България президентът, обявявайки се срещу решението на парламента, спира не просто помощта за Украйна, а модернизацията на армията ни, отказвайки предложението на САЩ.

„Всеки има право на собствени пристрастия, да бъде русофил и путинофил. Личните пристрастия, обаче свършват там, където започва българският национален интерес. Радев в момента работи срещу модернизацията на армията и срещу интереса на България“, казва още Мирчев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории