Росен Желязков взриви държавата: Самият г-н Петков заяви, че за тях важните избори са местните

росен желязков

„Мисля че дължим в тази кампания повече на хората, защото това ще е петата вече. Освен противоборствата, клеветите и хулите. Мисля, че по време на дебатите и заинтересованите страни стана ясно, че законопроекта може да претърпи подобрения, за да може това нещо да намери решение, а не да се поляризира“, заяви пред БНТ Росен Желязков от ГЕРБ.

„След 25-ти декември миналата година парламентът беше на изкуствено дишане, защото стана ясно, че няма да има парламент. Имаше един тежък дебат, който обърка обществото. Ние сме заявили нашата позиция, че ще подкрепим закона. Ще изчакаме и решението на Конституционния съд, защото е важно да се види цялата картина, защото не става въпрос само за разследване на главния прокурор. Хората очакват една по-ефективна правосъдна реформа, а не само един фрагмент, който се използва за политическа употреба“, каза още зам.-председателят на 48-то НС.

Желязков коментира и информацията на служебния финансов министър, че България няма да може да въведе еврото:

„По време на нашето управление направихме най-значимите евроинтеграционни стъпки за еврото. Ние имахме готова дата за приемане в еврозоната заедно с Хърватите. Помните, че тогавашния министър Асен Василев отказа да представи тригодишна бюджетна рамка, а четвъртия закон за БНБ не е внесен. Освен това стана ясно, че проблема е в инфлацията. Тези три закона, а и невнесения има достатъчно време да бъдат приети“.

Бившият заместник председател на Народното събрание подчерта, че предходния парламент е започнал с възможността да се създаде с парламентарна група между ПП и ДБ.

„Можеха да са първа парламентарна сила, да вземат първия мандат, но те не го пожелаха. Единствената им цел не е да са коалиция за управление, а подготовка за местните избори. Самият г-н Петков заяви, че за тях важните избори са именно местните“. Желязков допълни, че ГЕРБ отново ще направи опит за съставяне на редовен кабинет, с ясен политически мандат за реформи и конкретни политики.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории