Георг Георгиев: ПП са фурнаджийски лопати, обединението им с ДеБъ е коалиция на отчаянието

георг георгиев

Не знаем как ще се отрази върху ГЕРБ списъкът „Магнитски“ на изборите. От една страна би могло да бъде негативно, но от друга може да подейства стимулиращо на ядрото на партията. Това каза Георг Георгиев от ГЕРБ в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

„Аз лично вярвам, че г-н Горанов е способен да докаже, че не е виновен за това, в което е обвиняван. Смятам, че информацията, която е предоставена, не е дотам коректна. Той предприе стъпки, за това да не могат да бъдат извършвани злоупотреби, в които обвиняват самия него, а именно да влезем в чакалнята на Еврозоната“, допълни той.

За Румен Радев Георгиев каза: „Това е човекът, който взима решенията от две години насам. Служебните правителства „начело“ с Румен Радев са тези, които определят в момента държавната политика. Изявленията на Радев в Европа не само са вредни, но вадят България от политическия дискурс, в който искаме да се реализира страната. Нашата прозападната и евроатлантическа ориентация се компрометира.“

Георгиев коментира и опцията за иницииране на процедура по импийчмънт на президента. „На мен ми е странна позицията на авторите на тази идея. Това са хората, които брандираха предизборната си кампания с „С Вас сме, господин президент“ .

Политикът уточни, че това е „Продължаваме промяната“. Той допълни, че симпатизантите на „Демократична България“ също подкрепиха Румен Радев за втори мандат.

Политикът коментира предстоящите избори. Той е на мнение, че без ГЕРБ не може да има правителство. „Самият факт, че на ПП и ДБ им се наложи да се обединяват, показва че те са неуверени и слаби, за да победят ГЕРБ. Това е коалиция на спасението, на отчаянието, която се стреми да получи първия мандат за съставяне на правителство“, допълни той.

Георгиев подчерта и различията между ПП и ДБ и зададе въпроса кой би формирал бюджета на държавата – Асен Василев или Мартин Димитров.