Само в 7DniSofia.bg

Демерджиев призна: Да, има корупция в съдебната система! Обвинените по АМ „Хемус“ са явно обвързани с определени политически сили!

иван демерджиев

Хартиената бюлетина ще създаде предпоставки за много повече манипулиран вот. Купувачите на гласове ще бъдат по-активни, но това ще ни даде шанс да заловим по-голяма част от тях. Това коментира в интервю за БТА служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев по повод подготовката на МВР за предстоящите парламентарни избори на 2 април.

Много внимателен анализ сме провели къде и в кои райони има данни за вот, който често се променя в компактни маси от населението. Примерно 80% от гласоподавателите гласуват за една партия, на следващите избори за друга и така нататък, каза още Демерджиев. По думите му МВР се опитва да проследи пътя на парите, както и хората, които ги дават на лицата от криминалния контингент, които ги разнасят на гласоподавателите.

„Моето вътрешно убеждение е, че това няма да е последният списък. Ние искаме да изпреварим следващите списъци, ако има такива, и тези хора да бъдат герои в досъдебни производства, преди някой да ги е посочил с пръст“, коментира Иван Демерджиев. Той посочи, че структурите на МВР вече събират цялата налична информация за санкционираните преди дни българи, която ще се анализира, като са дадени задачи и насоки за допълнителна работа, а скоро ще има и резултати. Министърът допълни, че „се опитваме да разширим кръга на хората, с които се работи и да не се ограничаваме до този списък“.

Корупцията в съдебната система

Да, има корупция в съдебната система, заяви Иван Демерджиев. Той отбеляза, че в момента единствените, които могат да разследват магистрати, са следователите, а те са в системата на прокуратурата. Министърът призова да се дадат правомощия на ГДБОП да се бори с корупцията, включително и по отношение на магистрати. „Гарантирам ви, че резултатите ще бъдат много бързи и различни“, добави той.

„Оказа се, че в системата на МВР полицаи могат да задържат и да разследват полицаи, обаче в системата на прокуратурата и съда не съм видял такъв случай. Там цари една омерта, ако мога така да се изразя.“, каза още Демерджиев.

Разследванията, свързани със „сериозни политически играчи“ и автомагистралите

Ние сме изработили голяма част от тях. Аз ще подготвя една справка с тези, които сме внесли в прокуратурата. Информацията, която имаме е, че държавното обвинение работи по тези случаи, коментира Иван Демерджиев по повод очакванията му отпреди месеци за скорошни резултати по досъдебни производства, свързани със „сериозни политически играчи“.

По отношение на разследванията за злоупотреби при строежа на части от АМ „Хемус“, министърът коментира, че МВР е свършило своята работа и в прокуратурата извършва действия. „Мисля, че връзката между дружествата, чиито ръководители бяха обвинени, и определени политически сили и тяхното ръководство, са изключително видни и явни.“, допълни той.

Вътрешният министър отбеляза, че полицията работи и по други пътни обекти, като посочи, че „навсякъде, стремежът да се бърза, за да се усвояват пари е видим“. Той посочи, че в момента се взимат ядки и от „Марица“, и от „Тракия“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории