Панделиева закопа Кокорчо: Хубаво е мозъкът да се намесва преди речта!

асен василев
Журналистката Лияна Панделиева написа съсипващ коментар във фейсбук профила си по повод руталната изцепка на Асен Василев за учителите и скъсаните чорапогащници:
За дупката на един чорапогащник или когато ликмусът на алангрото вземе превес…
Политиката означава още дипломация, означава умение мозъкът да се намесва преди речта по начин, който да не подпалва фитила на цяла обществена прослойка от която част са и учителите. Да обясниш проблемите на качеството в българското образование с дупки в чорапогащниците на учителките (и вероятно на палците на чорапите на учителите) е нещо като авто-тричане – навиваш се сам на примката и почваш да се въртиш, докато всички искат да срежат въжето и да те пуснат по течението и нивга вече да не те зърнат. И това са не само преподавателите – на всички родители е заявено, че някакви несъществени същества преподават на децата им.
Липсата на базова грамотност води до незнание с каква историческа и национална ценност е символичната роля на Рада Госпожина. Даскалът е лицето на Възраждането. Скромният вид на учителите през годините не може да бъде изтъкнат в абсурдната взаимовръзка лично имане – качество на преподаване.
Да искаш да звучиш народняшки и да умееш да звучиш народняшки са ужасно различни неща. А това неумение води до сериозни щети за всеки, който говори преди да се намесят здравите мозъчни неврони и да насочат редактирана мисъл към речевия апарат. И Асен Василев с типичния си тембър обвърза чорапогащниците с „нормално е да нямаме нормални учители в училища́та“ – този полит лидер е само един от тези, който ударенията на думите не научи.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории