Само в 7DniSofia.bg

ЦИК към българите в чужбина: Имате срок до 28.02. Пропуснате ли го, само ще гледате изборите

цик

ЦИК обяви решение с местата, на които може да са образувани секции, до края на седмицата ще стартира електронната платформа за подаване на заявления за гласуване извън страната. Това обясни зам.-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов по време на пресконференция.

Според него предстои събирането на изявления, към секциите ще се прибавят всички места, в които се събират 40 или повече заявления от граждани.

„Няма забавяне в организацията на изборите, разчитаме да имаме яснота за отговорността на държавните органи за правомощията и задълженията им за протичане на изборите“, заяви председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

От утре започва регистрацията на кандидатските листи, уточни говорителят на ЦИК Росица Матева. Срокът е от 17 до 28 февруари. Всеки избирател може да провери дали е в списъците до 20 февруари. По думите й от понеделник ще се приемат документи за регистрация на наблюдатели.

16 партии и 7 коалиции са се регистрирали за изборите на 2 април. Други три са подали документи, но те не са отговаряли на изискванията на ЦИК.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории