След акция: Установиха случаи на нерегламентиран превоз на пътници в Банско

Автобус Автобуси (1)

Служители от ИА „Автомобилна администрация“, Икономическа и Пътна полиция към ГД „Национална полиция“ и Националната агенция за приходите проведоха съвместна акция, при която установиха случаи на нерегламентиран превоз на пътници на територията на община Банско, съобщиха от Министерство на транспорта и съобщенията

На 8, 9, 11 и 12 февруари са извършени съвместни проверки, по време на които служителите на ИА „Автомобилна администрация“ са установили 8 случая на извършване нерегламентиран превоз на пътници. Съставени са 8 акта и са наложени принудителни административни мерки – спиране от движение на МПС и временно отнемане на свидетелството за управление на водачите. Направени са общо шест проверки от инспекторите на приходната агенция на пет микробуса и един павилион за продажба на автобусни билети, като са констатирани общо шест нарушения в четири от превозните средства и в търговския обект.

При контролна покупка за ползване на услугите на пет микробуса, по схемата „таен клиент“, в четири е констатирано, че не е издаден документ за продажба. По случаите е взето отношение от служителите на ИА „Автомобилна администрация“ за превоз на пътници без изискуем надлежен документ.

Водачът на едно от превозните средства, в което е липсвало фискално устройство, е направил опит да осуети проверката и да избяга, за което е бил временно задържан.

В павилиона за продажба на превозни документи на лицензирана фирма за пътнически превози е установено разминаване между наличностите в касата и маркираните суми на касовия апарат, за което е съставен акт от служителите на НАП.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории